Foto: danculka
Jasné že recept je ,,skalický,, ,ale ja ho robím prvý krát,preto rospis na dva menšie....či už je to recept pravý,alebo nie neviem,ale Zobraziť celý popisJasné že recept je ,,skalický,, ,ale ja ho robím prvý krát,preto rospis na dva menšie....či už je to recept pravý,alebo nie neviem,ale chutil,ako z jarmoku...
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Z mlieka trošky cukru a droždia si urobíme kvások..
-
2
do múka si dáme soľ ,cukor, rozpustené maslo,vajce s z kváskom urobíme tuhšie cesto a dáme na 30 min kysnúť...
-
3
medzi tým si obalíme valček hrubším alobalom a tak máme pripravené ,,trdlo,, na čom to budeme piecť,...dáme to na hlboký plech po dĺžke,sem tam otočíme...
-
4
vlašské orechy a kockový cukor posekáme na drobnejšie...
-
5
z cesta urobíme dva bochníčky a takto ich vyšúľame...
-
6
na valček ich natočíme,koniec zastrčíme pod posledný závit...
-
7
potrieme vajíčkom...
-
8
obalíme v orechoch a cukre...a dáme piecť...pri teplote 160-180 st do ružova...
-
9
upečený trdelník stiahneme z valčeka....
-
10
pokrájame po závitoch a ocukríme pr.cukrom...a podávame.
dakujem za recept
posledné foto je veľmi lákavé!
1*****************
s tým valčekom,to nemá chybu:-)))
A chcem sa spýtať, musela si to otáčať, alebo sa to upieklo rovnomerne?
Ukladám recept aj Tvoj nápad, upečiem:-))
Dúfam, že aj Dr. Oetker Ťa odmení!
@danculka stále viac a viac Ťa objavujem aj chválim Tvoje recepty:-)) máš ich už chválihodne neúrekom !!
A ako sa ten valček otáčal, nebolo to z jednej strny ako pri šamroliach splasknuté?
kde som urobila chybu? ten alobal sa aj niecim natiera? ja som ano
ach jaj :(